Cobb Ruoanvalmistusvinkkejä
Briketit
Tarvittava brikettien määrä riippuu grillattavan ruoan määrästä. Jos olet epävarma, on parempi käyttää yksi briketti liian paljon kuin yksi liian vähän. (Brikettien lukumäärä vaikuttaa lämpöön – mitä enemmän brikettejä, sitä korkeampi grillin lämpötila.)

Suosittelemme yhtä Cobble Stone-brikettiä tai 6-10 brikettiä (Heat Beads).

Kansi
Kantta on hyvä käyttää mahdollisimman paljon, jolloin grilli voi toimia pienenä uunina. Silloin lämpö pysyy paremmin ja liha säilyy mehukkaana. Joskus liha voi kuitenkin ruskistua liikaa, jos kansi on koko ajan tiiviisti kiinni. Laita se siis vähän kallelleen.

Keittäminen
Voit myös keittää grillissä riisiä, pastaa ja perunoita. Käytä n. 2 litran kohokasvuokaa, nosta se hiili-/brikettikoriin ja laita kansi päälle.

Wokkaaminen
Wokkaaminen vaatii hyvän lämmön, ja grillin pitää mieluiten olla tuulensuojaisessa paikassa. Käytä n. 10 brikettiä. Wokkipannu sopii erinomaisesti myös kokonaisten aterioiden valmistukseen.

Tärkeää
Grillilevy ja kansi pitää nostaa pois jokaisen käyttökerran jälkeen. Muuten vaarana on, että ylikuumentuminen vahingoittaa grillilevyä ja grillin muita osia.

Näin sytytät tavallisia prikettejä
grilltips_da_optaend01_147 grilltips_da_optaend02_147 grilltips_da_optaend03_147 grilltips_da_optaend04_147
Laita palopesään 3-4 sytytyspussia. Sytytä ja nosta sen jälkeen brikettikori paikalleen Briketit syttyvät nopeasti. Käytä suositeltu määrä brikettejä. Lisää tarpeen mukaan.
Nosta grillilevy paikalleen, kohouma ylöspäin. Grillaa suoraa levyn päällä tai käytä lisätarvikkeita.
Kansi takaa lämmön tasaisen jakautumisen ja sitä voidaan useimmiten käyttää. Ihanteellinen leipomiseen tai pitkän kypsymisajan vaativaan paistoon.

       


  Schiedel Jalotakka Heda Nexö Marine clean Lip-Lap
Jøtul Lämpömaa Warma uunit Salli Salli