Tietoa puulämmityksestä
 
   
Puulämmitys on luonnollinen lämmitysmuoto. Puun poltosta vapautyuu yhtä paljon hiilidioksidia ilmkehään kuin luonnollisessa puunlahoamisprosessissakin.
Noin 50 % kotitalouksien energiankulutuksesta menee lämmitykseen. Veden lämmitys vie 20% ja loput 30% kuluu sähkölaitteiden toimintaan ja valistukseen. Ei ole siis mahdollista korvata puulämmityksellä koko kotitalouden sähkönkulutusta, mutta voi laskea kuinka paljon puulämmitys säästää lämmityskuluja. Puulämmitys on varma vaihtoehto. Se ei petä myrskyn, sähkökatkon tai muun häiriön sattuessa.

Yli miljoonassa pohjoismaisessa omakotitalossa on tulisija. Puulämmitys valitaan usein toiseksi lämmityslähteeksi. Kotitaloudet jotka käyttävät puulämmitystä sähkölämmityksen rinnalla säästävät 15% eli 1700 kWh lämmityskuluissa jokaisen lämmityssesongin aikana. Puulämmityksessä parhaan tuloksen saa käyttämällä massiivista varaavaa takkaa. Niissä on korkea hyötysuhde ja varautunut lämpö vapautuu lämmitettävään tilaan tasaisesti ja pitkää.
 
   
Kuivaa puuta lämmitykseen  
   
Suosittelemme yli vuoden kuivattettua puuta. Puu, joka on pilkottu keväällä on käytettävissä jo syksyllä, mutta sen on täytynyt kuivua hyvin ilmastoidussa ja kuivassa tilassa. Yli vuoden kuivuneet halot ovat kuitenkin varmasti tarpeeksi kuivia. Pilkotut puut kuivuvat parhaiten, kun ilma pääsee kiertämään hyvin puiden ympärillä ja puupinojen välissä. Älä pinoa rivejä toisiinsa kiinni vaan erota ne erillisiksi riveiksi tukemalla maahan lyödyillä puukepeillä ja sauvoilla. Näin ilma pääsee kiertämään ja kuivaamaan puut.

Källa: Motiva Oy.

 
ylakuva_lampoluokat_597_01  

  Schiedel Jalotakka Heda Nexö Marine clean Lip-Lap
Jøtul Lämpömaa Warma uunit Salli Salli