Nexö utespis och stengrill  
   
Nexö trädgårdsspisar och stengrillar är gjorda för vedeldning men kan också användas med grillkol eller briketter. En utegrill utgör en mysig samlingspunkt för familjen sommartid och den värmande brasan bidrar också till att förlänga säsongen utomhus. Dessutom är en äkta Nexö trädgårdsgrill en fin prydnad i trädgården.

Nexö stengrillar och utespisar är byggda i Danmark och konstruerade för att tåla det nordliga klimatet. Byggnadsmaterialet är Isländsk pimpsten (vulkansten) som inte spricker trots låga eller höga temperaturer och således behåller spisen sin funktionalitet och sitt dekorativa värde från säsong till säsong.

2007 blev NEXØ A/S certifierad enligt de stränga tyska TÜV kraven. Detta betyder en omfattande kvalitetskontroll vid produktion av trädgårdsspisar och grillartuv_80
dsc_0040_197
Ytan är beklädd med extremt hållbar sandsten från Bornholm och är likaledes väderbeständig. Övriga ytor är också konstruerade för maximal hållbarhet och problemfri skötsel.Grillgaller och mekanismen är gjord i rostfritt stål.

Oy Dingmans Ab fungerar som importör och förser kunden med kompletta paket som är lätta att montera. Kunden har också mångsidiga möjligheter att komplettera sin utegrill med olika tillbehör som t ex ett extra avställningsbord i granit, blomkrukor och lampor,muurikka stekpanna eller varför inte ett grillspett som roterar med batterimotor?  Schiedel Jalotakka Heda Nexö Marine clean Lip-Lap
Jøtul Lämpömaa Warma uunit Salli Salli