Talvi tulee, oletko valmistautunut?


Hopealoimu


Periaatteemme tulisijojen valmistuksessa on alusta lähtien ollut perinteinen käsityötaito yhdistettynä huipputeknologiaan. Valmiissa lopputuotteessa tämä näkyy viimeistä piirtoa myöten hyvin tehtyinä, ajattoman tyylikkäinä, kestävinä tuotteina sekä puhtaana ja tehokkaana palamisena. Jokainen tuotteemme on yksilöllinen, joten kahta samanlaista ei löydy.

Kelopuunharmaa Hopealoimu-liuskekivi antaa takka- ja uunimallistollemme ainutlaatuisen ja jäljittelemättömän ilmeen. Hopealoimu-kiven historia ulottuu yli kahden miljardin vuoden taakse. Tällöin muinaisten pienten järvien pohjalle saostui tuliperäisten kivien rapautumistuotteita kerroksittain. Kiven esiintymispaikka on tiettävästi ainoa maailmassa, ja se sijaitsee Pihtiputaalla, Keski-Suomen maakunnan pohjoisimmassa kunnassa.

Luontokin kiittää


Vuonna 2012 voimaan tulleiden päästövaatimusten mukaan Suomessa myytävien takkojen häkäpäästöt saavat olla enintään 3000 ppm (miljoonasosaa savukaasujen kuutiometriä kohden) ja hyötysuhde pitää olla vähintään 70 %. Pihtiputaan Takan tuotteissa on päästy neljäsosaan häkäpäästöissä (600 ppm) ja takkojen hyötysuhde on 89 %. Pienhiukkaspäästöille ei ole Suomessa asetettu rajaa, mutta Hopealoimu-takoissa pitoisuus on 40 mg/m3. Esimerkiksi Saksassa sallitaan 75 mg/m3 pienhiukkaspäästöt.

Vähäisiin päästölukemiin on päästy kehittämällä tulisijan palamiseen liittyviä ratkaisuja säätelemällä ilman määrää ja jakautumista palamisen aikana. Uudet Saksassa testatut, CE-merkityt takkamme kuormittavat ympäristöä enää vähän, koska palojälki on puhtaampi eikä päästökaasuja synny enää samalla tavalla kuin ennen.

18evv1s1240x327_300 luukkuvaihdos1240x316_300

  Schiedel Jalotakka Heda Nexö Marine clean Lip-Lap
Jøtul Hopealoimu Lämpömaa Warma uunit Salli Salli