Katso meidän kampanjoita!

contura


Avotakka

Elävä tuli on jo aikoja ollut rentoutuva kokoontumispaikka perheen- ja ystävien kesken. On rentouttavaa ja lämmittävää katsoa liekkien leikkiä. Sitä vastoin koetaan väsyttävänä puiden lisääminen koko ajan. Polttoaine palaa nopeasti avoimessa tulipesässä ja antaa ainoastaan pienen osan energiaa säteilyn muodossa. Suurin osa energiasta menee savukaasujen mukana savupiipusta ulos.

Avoin takka imee ulos noin 500-800m3 lämmintä huoneilmaa joka tunti. Tämä ilma pitää luonnollisesti korvata, mikä tapahtuu kylmällä ilmalla joka tunkeutuu ulkoa mm. ovien ja ikkunoiden raoista. Energia menetys on siksi isompi kuin takasta saatu energia. Sitä paitsi korkean ilmanvaihdon vuoksi aiheutuu lattia veto ja kylmyyttä. Avointakka antaa sitä paitsi epätäydellisen polton ja siten turhia päästöjä joka vaikuttaa luontoon negatiivisesti.

Energiakasetti on loistava ratkaisu 

Energiakasetti asennettuna avoimeen takkaan polttopuut riittävät huomattavasti pidempään, ja saat hallitumman, hitaamman ja paljon tehokkaamman palamisen.

Ainoa kulutettava huoneilma on se mikä kuluu itse palamiseen, noin 15-20m3 tunnissa. Takka kasetti antaa noin 4-15 kW:n teho mikä tarkoittaa että se lämmittää noin 120-150m2 asumisalaa riippuen talotyypistä. Energiakasetti antaa sinulle hyvän valmiuden korotettujen energiaverojen ja hankalille sähkökatkoksille.

horna_360 ny_bild_1_shape.jpg_2012_09_25_3141

LämpöPiste myy korteninterästä tehty enerigakasettit sekä E-kasetti ja Dovre valurautakasettejä


  Schiedel Jalotakka Heda Nexö Marine clean Lip-Lap
Jøtul Lämpömaa Warma uunit Salli Salli