cobb_suprime_04 Bärbar och smidig

Cobb Grill Supreme
Den nya Supreme grillen är oval vilket gör det möjligt att använda den som bordsgrill
fastän det är en grill med 80 % mer kapacitet än Premier grillen.

Konstruktionen med alla fina egenskaper är samma som i Premier grillen och den väger bara 6,9 kg.
Grillplattan är 48x34 cm. Väska och grillgaller ingår.

Supreme får plats med exempelvis 2 hela kycklingar och 10 bakpotatisar samtidigt.
cobb_premier_297
Detta är grillen du kan ställa mitt på bordet. Den blir samlingsplatsen och alla är delaktiga i matlagningen. Nu är det slut på att springa till grillen som står en bit bort och ryker.

Eller ta den under armen och ut i naturen – till stranden, båten, husvagnen eller skogen. Även utmärkt att användas på balkongen eller uteplatsen.

En Cobb väger ca 4 kg – och eftersom den kräver ett fåtal briketter, så är en Cobb utmärkt att ta med sig i den medföljande väskan, vart du än skall
Cobb-grillen är konstruerad med en isolerad värmekälla i mitten omgiven av en tjock isolerad skål. Därför kan man flytta grillen även om innanmätet är 280-300°C . Stor vikt har lagts på detaljer och design. Cobb-grillen väger ca 4 kg och är därmed lätt att transportera i den medföljande väskan.

Cobb-grillen är tillverkad av borstat rostfritt stål.

Cobb-grillen är konstruerad på så sätt, att grillningen är fri från rök. Samtidigt utnyttjas värmen optimalt, vilket medger matlagning med ett minimalt antal briketter, ca 6-10 st beroende på storlek.

  Cobb fakta
about_se_fakta_597
Lock
Det rostfria locket är perfekt för att reflektera värmen och har fördelen att det tål maskindisk. Viktigt! Ta bort locket när matlagningen är klar eftersom det annars kan skadas av värmen.


Brikettkorg
Eldkorg och grytställ av rostfritt stål. Här placeras kol-briketterna.


Rostfri bas
Tillverkad av rostfritt stålnät. Designad för att hålla värmen inne och samtidigt vara kall på utsidan. Det är möjligt att använda Cobb på alla underlag. Gummifötter under gör att grillen inte glider.

Grillplatta
Grillplattan är teflon-behandlad. Överfödigt fett och olja rinner via de försänkta kanalerna i plattan ner i "vallgraven" och därmed minimeras röken.


Rostfritt innerhölje
Innerhöljet är tillverkat av rostfritt stål och är lätt att ta loss. Kan diskas i maskin.


Brännkammare
Brännkammaren försörjer brikettkorgen med rikligt med luft.


Rännan
Man kan hälla vatten, vin eller öl i rännan för att ånga maten vilket ger saftigare kött. Dessutom kan ni koka grönsaker och göra bakad potatis här.

 picnic_297 Historien bakom

Cobb grillen är en unik uppfinning med rötterna i Sydafrika. Idéen var att skapa en effektiv, mobil och säker grill. En grill, som skulle fungera med minimalt med bränsle, vilket från början bestod av torkade majskolvar.

Cobb grillen blev snabbt en succe i Sydafrika. År 2003 korades den som årets uppfinning i ”Times”. Cobb grill vann pris som Bästa Grill samt Bästa Utomhusprodukt vid en stor EXPO-mässa i USA 2003.

Cobb grillen introducerades i Sverige 2003. Tidigare hade den blivit varmt mottagen i Danmark och i alla grillars land, USA. På samma sätt upptäcktes Cobb av svenskarna, till en början båtfolk, campare och friluftsmänniskor som fann fördelarna med denna praktiska grill.
   


  Schiedel Jalotakka Heda Nexö Marine clean Lip-Lap
Jøtul Lämpömaa Warma uunit Salli Salli